egészségügyi felmérés


A sportágválasztásban, a tehetséggondozásban és a gyermekek, fiatalkorúak sportolásában fontos szerepet játszik a szervezet jellemzőinek megismerése, a szervezet fejlődésének támogatása és az egészség megőrzése. A Yellow Road System szakmai rendszerének egyik alappillére az egészségügyi felmérés és az eredmények alapján történő szakvélemény kialakítása.
Az egészségügyi szakmai csoportunk egy olyan egyedülálló rendszert dolgozott ki, amely több felmérésből épül fel: antropometriai felmérés, izomösszetétel meghatározás, biofizikai felmérés, labordiagnosztika, kollagén biomarkerek vizsgálata, a szív- és érrendszer, valamint a szalagrendszer sérülékenységének vizsgálata.

A véralvadási rendszer, a kötőszöveti rendszer és az izomtípus egyedi jellemzőjének vizsgálatával előre lehet tekinteni éveket és évtizedeket, ezért rövid-, és hosszútávon lehet sportjavaslatokat tenni. Ezek a paraméterek nem változnak, de a bennük rejlő tulajdonságok fejleszthetőek. Az eredmények ismeretében lehetőség adódik a személyre szabott tervezhetőségre és a prevenció felépítésére. Emiatt van edzői és sportolói előnye a vizsgálatnak.

Csak tudományosan megalapozott módszereket használunk. A nagyszámú adatot minden esetben több szakember együttesen értékeli ki. A Yellow Road System egyedisége nem csak a módszereiben rejlik, hanem a több szakember által végzett komplex kiértékelésben is. Ezáltal jelentős idő és energia takarítható meg, hiszen nem kell minden egyes szakemberrel külön konzultálni.
Az eredmények kiértékeléséből írásos szakvéleményt állítunk ki, melyet sportorvos, biológus, sportspecifikus dietetikus, humánkineziológus (terhelés-élettani szakirány) készít. Ez biztosítja az alapos, pontos és átfogó szakvélemény szakszerűségét, amely minden esetben iránymutatást is tartalmaz.

Az egészségügyi felméréseinket különböző csomagokban kínáljuk, így mindenki kiválaszthatja a neki legmegfelelőbbet. Igény esetén személyre szabott csomagot is össze tudunk állítani.

vissza